Κυπριακή Δημοκρατία
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπορυ

Νέα και ΕκδηλώσειςΔιοργάνωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης


Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ) διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2007 στο ξενοδοχείο Hilton Park συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ποιότητα Ηθικής Αξιολόγησης, Χρήση Πληροφοριών Ασφαλείας, Στρατηγικές Υποβολής Έγκρισης Ηθικής Στις Πολυεθνικές Μελέτες, Συγκρούσεις Συμφερόντων Στην Κλινική Έρευνα»”.
Η συζήτηση οργανώθηκε με αφορμή την εκπροσώπηση της ΕΕΒΚ στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Καλή Κλινική Πρακτική, από τις 30-31 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.
Εισηγητές ήταν οι Δρ. Μάριος Καριόλου και Δρ. Κωνσταντίνος Δέλτας, οι οποίοι μετέφεραν την πληροφόρηση και την εμπειρία που αποκόμισαν από την πρόσφατη συμμετοχή τους στο ετήσιο συνέδριο με τίτλο “Ethics Committees in Europe – How to Work with Diversity?” που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες από το ευρωπαϊκό forum για την καλή κλινική πρακτική.
Στην συζήτηση προσκλήθηκαν και παρέστηκαν τα Μέλη της ΕΕΒΚ και τα Μέλη των δύο Επιτροπών Βιοηθικής Αξιολόγησης της Βιοϊατρικής Έρευνας και των Κλινικών Δοκιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης. Οι δύο αυτές Επιτροπές ως γνωστών λειτουργούν κάτω από την εποπτεία της ΕΕΒΚ η οποία έχει εκχωρήσει σε αυτές τις προβλεπόμενες από τους σχετικούς νόμους αρμοδιότητες της για βιοηθική αξιολόγηση έρευνας στον άνθρωπο.

Υπουργείο Υγείας