Κυπριακή Δημοκρατία
Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπορυ

Νέα και ΕκδηλώσειςΟ Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου Καθ. Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής της UNESCO


Με ιδιαίτερη χαρά η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ) επιθυμεί να ανακοινώσει ότι ο Πρόεδρος της, και Αντιπρύτανης Έρευνας και Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθ. Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς έχει διοριστεί μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής της UNESCO.

Η Διεθνής Επιτροπή Βιοηθικής (IBC) ιδρύθηκε από τον ΟΗΕ το 1993, ενώ κύριο μέλημα της έχει την άναδειξη και ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στις βιολογικές και τεχνολογικές εφαρμογές με τις κοινωνικές και ηθικές αξίες που δίεπουν την κοινωνία, το διεθνές δίκαιο και τα δίκαια των διαφόρων κρατών. Παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις στη Βιοηθική, δηλαδή την πρόοδο στη Βιολογία, στη Γενετική και στην Τεχνολογία γενικότερα και τις επεξεργάζεται με γνώμονα τις ηθικές και νομικές τους προεκτάσεις.

Αναφερόμενος στο διορισμό του, ο Καθ. Φελλάς, δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή η ευκαιρία να υπηρετήσω με την ιδιότητα του μέλους της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής την προώθηση και εφαρμογή των αρχών της Βιοηθικής. Μέσα από τη συνεχή και αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας στο τομέα της βιολογίας, γενετικής και ιατρικής, εγείρονται συνεχώς διάφορα βιοηθικά διλήμματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Μέσω της συμμετοχής μου στην Επιτροπή ευελπιστώ ότι θα αναδείξω τον ρόλο της Κύπρου ως αξιόπιστου και υπεύθυνου εταίρου για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

Ο Καθ. Φελλάς, εξειδικεύεται στην κοινωνιολογία της υγείας και έχει στο ενεργητικό του πλήθος επιστημονικών δημοσιευμάτων σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας ανάμεσα σε εθνικές μειονότητες, ασθενειών HIV/AIDS, κατασκευή σεξουαλικών ταυτοτήτων κ.ά.

Διαδικτυακή Πύλη της Κυπριακής Δυμοκρατίας
Ασφαλές Διαδίκτυο
Κάν΄το Ηλεκτρονικά
Υπουργείο Υγείας
112